Nemoci
Pláč Jan Hnízdil Mým marodům
Chladný Proč je nemocná společnost
Chladný Nejčastější příčiny nemoci
Chladný
Proč jsme nemocní
Chladný
Co předvádí ministestvo zdravotnictí?
Chladný
Humanita - farmacie - nebo zločiny?
Chladný
Lék nemusí vždy léčit
Chladný Zdravotnictví & léčitelé
Chladný Být léčitelem je nebezpečné
Chladný Co stačí v domácí lékárničce
Chladný
Očkované děti jsou pětkrát náchylnější k nemocem
Chladný
Autismus
Chladný Vakcíny způsobují autismus
Chladný
Nemoc a zdraví
Chladný
Nahořčíkujte se
Chladný Osteoartróza - artróza
Pláč Bolest kloubů
Chladný Bolest kloubů - léčba
Pláč Bolest hlavy
Pláč Příčiny bolesti hlavy
Chladný Výrustky na páteři
Pláč Databáze nemocí (informace)
Pláč Deprese - doplněno
Pláč Sebevraždy a léky užívané v psychiatrii
Pláč Schizofrenie
Pláč Srdeční arytmie-štítná žláza
Pláč Detoxikace jater
Pláč Dna jako nemoc
Pláč Cysty
Chladný Cukrovka-léčení
Pláč Změny děložního čípku
Pláč Neplodnost
Chladný Těhotenství
Pláč Hormonální antikoncepce
Pláč Crohnova nemoc-uzdravení
Pláč Migréna
Pláč Šokující pravda o rakovině
Chladný Rakovina - příčina?
Chladný
Pitomosti z vědeckého bádání
Chladný
Jedlá soda a javorový sirup-
-léčí rakovinu!
Chladný Konopí léčí rakovinu
Chladný Konopí není marihuana

Chladný Konopí jako lék
Chladný Konopí je lék?
Chladný Legalizace konopí v Česku
Chladný Konopná mast
Chladný Je naděje, že budeme konopím léčit
Pláč Muskulární dysmorfie
Pláč Matka se snaží projíst k titulu
Chladný Život bez jídla
Pláč Kletby, prokletí
Pláč Paraziti
Pláč Nejčastější příčiny(?) úmrtí
Pláč Mikrovlny útočí: Češi poznávají nové civilizační trauma
Pláč
Actimel

K nemocím a k léčbě
Chladný Co je nezbytné vědět při využití mých služeb?
Chladný Proč k uzdravení vede jenom komplexní péče?
Chladný Zaměstnanec farmaceutického podniku varuje
Chladný Doc. RNDr. Ing. Pavel Stratil, Ph.D.
Chladný Alternativní léčba v praxi
Chladný Alternativní léčba u miminka
Chladný Lymfatický systém
Pláč Šílený státní systém
Chladný Cukrovka a rakovina jsou vymyšlené nemoci
Chladný Meridiány
Chladný Důležité upozornění
Chladný Úvodem
Chladný Cena léků
Chladný Nejhorší mýty zdravotní propagandy
Chladný Ministerstvo smrti
Chladný Jak mít teď hned lepší den
Chladný Očista pro rok 2013
Chladný Svět je takový, jaký si ho uděláme
Chladný Poznání sebe
Chladný Zákon pekla
Chladný Naprosto revoluční přístup
Chladný MMS - roztok 21. století?
Chladný MMS - Jim Humble hovoří
Chladný MMS a mechanismus účnků
Chladný Příprava CDS
Chladný
Jak zarazili lék na artritidu - borax
Chladný Proč lidé brzy umírají
Chladný Lék na rakovinu
Chladný Strach
Chladný Cesta muže
Chladný Jak jednat se ženami
Chladný Etikoterapie
Chladný Autopatie a léčení
Chladný Urinoterapie
Chladný Léčivý su jok
Chladný Infarkt
Chladný Jód
Chladný Přírodní lék
Chladný Doktoři  z květináče
Chladný Spinování Vody
Chladný Léčivá moc pyramid
Chladný MUDr. Petr Lukeš - lékař
Chladný MUDr. Oldřich Macharáček
Chladný Mrtví lékaři nelžou
Chladný Volání o pomoc
Chladný Duch doby-film (příčiny doby?)
Chladný Kdo je lékař a kdo léčitel?
Chladný MUDr. Jan Hnízdil
Chladný Nadměrná lékařská péče škodí zdraví
Chladný Alarmující útok institucí proti léčitelům
Chladný MUDr. Virapen šokující informace
Chladný
Přiznání posudkové lékařky
Chladný O životě, strachu, energii
s Dr. Rauni Kilde
Chladný Bedřich Kočí
Chladný Přivtělené duše
Chladný Omyl v medicíně
Chladný Očkování proti tetanu
Chladný Tajné - očkování je podvod
Chladný Otevřený dopis doktorovi
Chladný Vyjádření doktora Batmanghelidje
Chladný Vědci tvrdí, ...
Chladný Orgánová farma
Chladný Fakta o vzniku bílé medicíny
Chladný
O vodě jinak, než jsme zvyklí
Chladný Příčina stárnutí
Chladný Zázračný bobkový list
Chladný Pan prezident Klaus se zasloužil
o umírání státu na rakovinu

Chladný Bylinné čaje

Chladný Kameny a jejich vliv na organismus
Chladný Silné přírodní antibiotikum
Chladný Potravinové doplňky
Chladný Babské recepty
Chladný Reflexní terapie rukou
Chladný Odstranění negativity

Chladný RUŠ
Chladný Léčebný kód
Chladný Éčka
Chladný Dědek kořenář

Chladný Bylinky a doplňky 
podle direktivy EU zmizí z trhu bylinky
     
Tatíčku, vstávej prosím,
vrchnost se nám zbláznila...
Nezbláznila, to je důsledek
mravního úpadku ve společnosti!
Masaryk řekl:
"Život bez víry v Boha ztrácí jistotu a sílu".
Život v EU ztrácí i jiné hodnoty taťko.


*

  Otevřít Smuteční oznámení

 
.
Nevinný Čakry - meditace
Nevinný

Nevinný Filmy
Nevinný Filmy II
Nevinný Poselství v mp3
Nevinný Inspirativní
Nevinný Inspirativní II
Nevinný Inspirativní III
Nevinný Inspirativní IV
Nevinný Absolutní paměť indigového dítěte
Nevinný Indigové dítě o změnách na Zemi


Aktuální informace

Rozhovor s doktorem 

 

Rozhovor s doktorem Russellem Blaylockem o devastujícím efektu glutamanu sodného, aspartamu a excitotoxinů (2.část)

07.03.2013
Dr. Blaylock: Další z věcí, o které často slyšíme, je dětská obezita. Přitom při zkoumání excitotoxicity na zvířatech bylo zjištěno, že tato zvířata značně přibrala na váze. Vláda USA má spoustu velkých plánů, jak kontrolovat příjem uhlovodanů, cereálií a cukru a tak podobně. Tyto věci jsou ale zřejmě důsledkem jiného problému, protože u zvířat, které konzumovaly glutaman sodný, bylo zjištěno, že preferují uhlovodany a cukry před potravou bohatou na proteiny. To byl jeden charakteristický znak tohoto typu obezity. Je pak velice těžké zhubnout cvičením a téměř nemožné zhubnout dietou. Apetit je mimo kontrolu, stejně jako metabolizmus. K obezitě se ještě přidá metabolický syndrom a často také leptinová rezistence. Bylo totiž dokázáno, že pomocí glutamanu sodného lze velice snadno dosáhnout stavu leptinové rezistence.

Mike: Je tady dle Vašeho názoru nějaká naděje, že se svět jednou probudí a dočkáme se dne, kdy tato ingredience bude zakázána?

Dr. Blaylock: Možné to je, ale pouze pokud si získáme pozornost veřejnosti, přes blogy a webové stránky jako je ta Vaše. Až se o tom společnost dozví a bude přesvědčena, že jde o skutečný problém, vyvolá to rozruch. Jde ale o podvod. Průměrný zákazník se podívá na produkt a řekne si „Fajn, neobsahuje to žádny glutaman sodný, tak to musí být v pořádku."

Mike: Všiml jsem si, že mnoho vegetariánských jídel, nebo takzvaných zdravých jídel, obsahuje kvasnicový extrakt.

Dr. Blaylock: Nejhorší z těch extraktů jsou sojové extrakty. Sojové boby přirozeně patří k produktům s nejvyšší hladinou glutamátu. Jejích hydrolyzací uvolníte glutamát a odloučíte sojové proteiny. Hladina glutamátu je vyšší ve srovnání s množstvím glutamanu sodného, který se nachází v běžných produktech glutaman sodný obsahujících. A přesto je vegetariáni prostě jedí, jako kdyby to byla ta nejzdravější věc na světě. Byla uskutečněna studie, která po dobu 25 let zkoumala lidi, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů. V rámci studie bylo provedeno množství vyšetření pomocí počítačové tomografie. Bylo zjištěno, že u lidí, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů, se nejčastěji vyskytla demence a atrofie mozku.

Tito lidé si ničí nervový systém a mluvil jsem s mnoha z nich, kteří si stěžovali na těžké migrény. Řekl jsem jim, ať přestanou jíst sóju a jejich migrény poté zmizely. Navíc, sója také obsahuje velké množství manganu, který je toxický pro tu část mozku, která je zodpovědná za Parkinsona. Takže v sojových produktech máte vlastně mix toxinů a lidé si přitom myslí, že jedí zdravý, výživný produkt, který ve skutečnosti ničí jejich nervový systém a také další orgány.

Mike: V celé této diskusi, jestli sojové nebo kravské mléko, najdeme dezinformace na obou stranách.

Dr. Blaylock: Nedoporučoval bych ani jedno. Pokud nemůžete bez mléka být, pijte kozí mléko. To má k lidskému mléku blíž, ale určitě bych nedoporučoval ani kravské ani sojové mléko. Myslím si, že lidé by se měli vyhnout sojovým produktům, jako kdyby byly jedovaté.

Mike: Dělali Vám lidé od NutraSweet nebo jiných podobných společností mnoho nepříjemností? Mám na mysli, jestli Vám vyhrožovali soudním řízením nebo nějak jinak za to, že zveřejňujete tyto informace?

Dr. Blaylock: Ne, nechali mě být. Vím toho příliš. Nikdy mě neobtěžovali. Když jsem napsal knihu, George Schwartz mě varoval, „Jsi si jist, že chceš napsat tuto knihu? Jestli to uděláš, budou Tě pronásledovat až do smrti." Řekl jsem „Ano, chci tuto knihu napsat." Tak jsem ji napsal a byl jsem si jist jednou věcí: že ji nebudou schopni vyvrátit.

Zkoumal jsem každý možný způsob, kterým bylo možné glutamát zkoumat, abych dokázal jeho toxicitu. Oni vědí, co všechno vím, protože jsem o tom psal v dopisech adresovaných jejích největším obhájcům. Uvědomili si, že proti mým argumentům jsou bezbranní. Tak mě nechali být. Obávají se totiž, že kdyby se spor mezi nimi a mnou dostal na veřejnoust, prohráli by.

Mike: Nechtějí, aby tyto informace byly zveřejněny.

Dr. Blaylock: Ne, to nechtějí. Dělají mrtvého brouka a doufají, že to nějak odejde. Samozřejmě, že dělají nátlak na různá periodika, časopisy a noviny, aby se mnou nedělali rozhovory. Snaží se udržet mě v ústraní kde, jak doufají, o mně většina lidí neuslyší.

Od té doby, co jsem napsal svou první knihu, bylo to v roce 1995, enormně přibylo důkazů potvrzujících moje stanovisko. Nový materiál týkající se periferních glutamátových receptorů jim úplně vzal vítr z plachet. Nemůžou se proti tomu nijak obhájit. Nová informace týkající se dramatického vzrůstu rakoviny je úplně děsí.

Mike: Tyto receptory se nacházejí mimo mozek.

Dr. Blaylock: Přesně tak.

Další problém: dokázal jsem, že glutamátové receptory „otevírají" ochranu mozku. Glutamátové receptory se nacházejí na obou stranách hematoencefalické bariéry která má chránit mozek před různými toxiny. Když tyto receptory vystavíte vlivu glutamátu, hematoencefalická bariéra se otevře a mozek svoji ochranu ztráci. Takže samotný glutamát je schopen bariéru otevřít a uvádím také všechny zdravotní potíže, které to sebou nese. Například, čím jste starší, tím máte hematoencefalickou bariéru více poškozenou. Téměř všichni pacienti trpící Alzheimerovou nemocí mají poškozenou hematoencefalickou bariéru. Úpal, úžeh, záchvaty, autoimunitní poruchy a roztroušená skleróza, to všechno souvisí s hematoencefalickou bariérou.

Mluvíme tedy o desítkách milionů lidí polykajících aspartam, glutaman sodný a další excitotoxíny a nikdo jim neřekne, že si tím nesmírně poškozují nervový systém. Už ani nevím, kolik pacientů trpících záchvaty jsem zbavil jejich léků, tím že na moje doporučení přestali jíst glutaman sodný a začali jíst hořčík. Tito lidé se touto cestou zbavili záchvatů. Když brali léky, užívali nejvyšší možné dávky a stejně ty záchvaty měli. Většina neurologů a neurochirurgů, kteří záchvaty léčí, o tomto ale vůbec neví.

Mike: Ono by to nebylo výnosné, učit lidi, aby se těmto ingrediencím vyhýbali.

Dr. Blaylock: Pokud si prostudujete literaturu zabývající se nervovým systémem, nenarazíte na článek, který by nebyl o excitotoxicitě. Nejžhavějším tématem v neurologii jsou glutamátové receptory a excitotoxiny.

Mike: A zabývají se tím i z pohledu jídla, nebo pouze z pohledu chemických látek?

Dr. Blaylock: Jídlem se vůbec nezabývají. Ale mluví o glutamátových receptorech a o tom, co se stane, když jsou aktivovány.

Mike: A co argumenty společností z potravinářského průmyslu? Jednou jsem se dostal do diskuse s výrobcem vegetariánských burgerů, protože jsem napsal článek, ve kterém jsem uvedl, že jejich produkt obsahuje kvasnicový extrakt, přestože na přední straně obalu tohoto produktu je uvedeno „100% přírodní ingredience". Řekl mi, „Vždyť glutamát je přirozenou součástí i jiných jídel, jako například rajčat nebo mořských řas." Co odpovídáte, když se někdo takhle obhajuje?

Dr. Blaylock: To je samozřejmě pravda, jenomže všechny tyto typy glutamátu se vyskytují ve vázané formě. Nacházejí se v oligosacharidech, polysacharidech a v seskupeních aminokyselin. Glutamát za normálních okolností není volnou aminokyselinou. Pokud se glutamát ve vašem těle vyskytuje jako součást komplexního protein, vaše trávicí soustava ho absorbuje. V trávicí soustavě se nenacházejí téměř žádné volné aminokyseliny, pokud jíte jídla jako třeba rajčata. Hladina volných aminokyselin je tedy nulová; jsou totiž všechny absorbovány jako vázané aminokyseliny, které jsou pak rozloženy v játrech, ty je pak uvolní ve velice nízkém množství, se kterým si tělo lehce poradí. Nikdy nemělo dojít k tomu, aby se volné aminokyseliny v těle nacházely v tak vysokých koncentracích.

Když tyto aminokyseliny hydrolyzujete - nebo použijete kvasnicový extrakt nebo enzymy, abyste tyto různé proteiny rozložili na volné aminokyseliny - pak už nejsou přírodní. Vlastně jste uměle, nepřirozeným způsobem, uvolnili aminokyseliny, které jsou pak ve vaší trávicí soustavě absorbovány jako volné aminokyseliny, což způsobí, že hladina kyseliny glutamové ve vaší krvi výrazně stoupne, jak už jsem řekl, až 20násobně v některých případech dokonce 40násobně. Vaše hematoencefalická bariéra není schopna zvládnout tak vysokou hladinu glutamátu, protože ve své přirozené formě se glutamát v tak vysokých koncentracích nevyskytuje.

Hematoencefalická bariéra je proto schopna zvládnout pouze nižší hladinu glutamátu. Takže argument, že „Vždyť je to přírodní ingredience" je úplný nesmysl.

Mike: Zjistil jsem také, že mnoho výrobců o sobě říká, že vyrábí pouze přírodní produkty a potraviny podporující zdraví, ale ve skutečnosti se této filozofie nedrží, protože používají nežádoucí ingredience.

Dr. Blaylock: Samozřejmě, a všichni to skrývají za různé druhy dvousmyslných vyjádření.

Dr. Blaylock: Další z věcí, o které často slyšíme, je dětská obezita. Přitom při zkoumání excitotoxicity na zvířatech bylo zjištěno, že tato zvířata značně přibrala na váze. Vláda USA má spoustu velkých plánů, jak kontrolovat příjem uhlovodanů, cereálií a cukru a tak podobně. Tyto věci jsou ale zřejmě důsledkem jiného problému, protože u zvířat, které konzumovaly glutaman sodný, bylo zjištěno, že preferují uhlovodany a cukry před potravou bohatou na proteiny. To byl jeden charakteristický znak tohoto typu obezity. Je pak velice těžké zhubnout cvičením a téměř nemožné zhubnout dietou. Apetit je mimo kontrolu, stejně jako metabolizmus. K obezitě se ještě přidá metabolický syndrom a často také leptinová rezistence. Bylo totiž dokázáno, že pomocí glutamanu sodného lze velice snadno dosáhnout stavu leptinové rezistence.

Mike: Je tady dle Vašeho názoru nějaká naděje, že se svět jednou probudí a dočkáme se dne, kdy tato ingredience bude zakázána?

Dr. Blaylock: Možné to je, ale pouze pokud si získáme pozornost veřejnosti, přes blogy a webové stránky jako je ta Vaše. Až se o tom společnost dozví a bude přesvědčena, že jde o skutečný problém, vyvolá to rozruch. Jde ale o podvod. Průměrný zákazník se podívá na produkt a řekne si „Fajn, neobsahuje to žádny glutaman sodný, tak to musí být v pořádku."

Mike: Všiml jsem si, že mnoho vegetariánských jídel, nebo takzvaných zdravých jídel, obsahuje kvasnicový extrakt.

Dr. Blaylock: Nejhorší z těch extraktů jsou sojové extrakty. Sojové boby přirozeně patří k produktům s nejvyšší hladinou glutamátu. Jejích hydrolyzací uvolníte glutamát a odloučíte sojové proteiny. Hladina glutamátu je vyšší ve srovnání s množstvím glutamanu sodného, který se nachází v běžných produktech glutaman sodný obsahujících. A přesto je vegetariáni prostě jedí, jako kdyby to byla ta nejzdravější věc na světě. Byla uskutečněna studie, která po dobu 25 let zkoumala lidi, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů. V rámci studie bylo provedeno množství vyšetření pomocí počítačové tomografie. Bylo zjištěno, že u lidí, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů, se nejčastěji vyskytla demence a atrofie mozku.

Tito lidé si ničí nervový systém a mluvil jsem s mnoha z nich, kteří si stěžovali na těžké migrény. Řekl jsem jim, ať přestanou jíst sóju a jejich migrény poté zmizely. Navíc, sója také obsahuje velké množství manganu, který je toxický pro tu část mozku, která je zodpovědná za Parkinsona. Takže v sojových produktech máte vlastně mix toxinů a lidé si přitom myslí, že jedí zdravý, výživný produkt, který ve skutečnosti ničí jejich nervový systém a také další orgány. 

Mike: V celé této diskusi, jestli sojové nebo kravské mléko, najdeme dezinformace na obou stranách.

Dr. Blaylock: Nedoporučoval bych ani jedno. Pokud nemůžete bez mléka být, pijte kozí mléko. To má k lidskému mléku blíž, ale určitě bych nedoporučoval ani kravské ani sojové mléko. Myslím si, že lidé by se měli vyhnout sojovým produktům, jako kdyby byly jedovaté.

Mike: Dělali Vám lidé od NutraSweet nebo jiných podobných společností mnoho nepříjemností? Mám na mysli, jestli Vám vyhrožovali soudním řízením nebo nějak jinak za to, že zveřejňujete tyto informace?

Dr. Blaylock: Ne, nechali mě být. Vím toho příliš. Nikdy mě neobtěžovali. Když jsem napsal knihu, George Schwartz mě varoval, „Jsi si jist, že chceš napsat tuto knihu? Jestli to uděláš, budou Tě pronásledovat až do smrti." Řekl jsem „Ano, chci tuto knihu napsat." Tak jsem ji napsal a byl jsem si jist jednou věcí: že ji nebudou schopni vyvrátit.

Zkoumal jsem každý možný způsob, kterým bylo možné glutamát zkoumat, abych dokázal jeho toxicitu. Oni vědí, co všechno vím, protože jsem o tom psal v dopisech adresovaných jejích největším obhájcům. Uvědomili si, že proti mým argumentům jsou bezbranní. Tak mě nechali být. Obávají se totiž, že kdyby se spor mezi nimi a mnou dostal na veřejnoust, prohráli by.

Mike: Nechtějí, aby tyto informace byly zveřejněny.

Dr. Blaylock: Ne, to nechtějí. Dělají mrtvého brouka a doufají, že to nějak odejde. Samozřejmě, že dělají nátlak na různá periodika, časopisy a noviny, aby se mnou nedělali rozhovory. Snaží se udržet mě v ústraní kde, jak doufají, o mně většina lidí neuslyší.

Od té doby, co jsem napsal svou první knihu, bylo to v roce 1995, enormně přibylo důkazů potvrzujících moje stanovisko. Nový materiál týkající se periferních glutamátových receptorů jim úplně vzal vítr z plachet. Nemůžou se proti tomu nijak obhájit. Nová informace týkající se dramatického vzrůstu rakoviny je úplně děsí.

Mike: Tyto receptory se nacházejí mimo mozek.

Dr. Blaylock: Přesně tak.

Další problém: dokázal jsem, že glutamátové receptory „otevírají" ochranu mozku. Glutamátové receptory se nacházejí na obou stranách hematoencefalické bariéry která má chránit mozek před různými toxiny. Když tyto receptory vystavíte vlivu glutamátu, hematoencefalická bariéra se otevře a mozek svoji ochranu ztráci. Takže samotný glutamát je schopen bariéru otevřít a uvádím také všechny zdravotní potíže, které to sebou nese. Například, čím jste starší, tím máte hematoencefalickou bariéru více poškozenou. Téměř všichni pacienti trpící Alzheimerovou nemocí mají poškozenou hematoencefalickou bariéru. Úpal, úžeh, záchvaty, autoimunitní poruchy a roztroušená skleróza, to všechno souvisí s hematoencefalickou bariérou.

Mluvíme tedy o desítkách milionů lidí polykajících aspartam, glutaman sodný a další excitotoxíny a nikdo jim neřekne, že si tím nesmírně poškozují nervový systém. Už ani nevím, kolik pacientů trpících záchvaty jsem zbavil jejich léků, tím že na moje doporučení přestali jíst glutaman sodný a začali jíst hořčík. Tito lidé se touto cestou zbavili záchvatů. Když brali léky, užívali nejvyšší možné dávky a stejně ty záchvaty měli. Většina neurologů a neurochirurgů, kteří záchvaty léčí, o tomto ale vůbec neví.

Mike: Ono by to nebylo výnosné, učit lidi, aby se těmto ingrediencím vyhýbali.

Dr. Blaylock: Pokud si prostudujete literaturu zabývající se nervovým systémem, nenarazíte na článek, který by nebyl o excitotoxicitě. Nejžhavějším tématem v neurologii jsou glutamátové receptory a excitotoxiny.

Mike: A zabývají se tím i z pohledu jídla, nebo pouze z pohledu chemických látek?

Dr. Blaylock: Jídlem se vůbec nezabývají. Ale mluví o glutamátových receptorech a o tom, co se stane, když jsou aktivovány.

Mike: A co argumenty společností z potravinářského průmyslu? Jednou jsem se dostal do diskuse s výrobcem vegetariánských burgerů, protože jsem napsal článek, ve kterém jsem uvedl, že jejich produkt obsahuje kvasnicový extrakt, přestože na přední straně obalu tohoto produktu je uvedeno „100% přírodní ingredience". Řekl mi, „Vždyť glutamát je přirozenou součástí i jiných jídel, jako například rajčat nebo mořských řas." Co odpovídáte, když se někdo takhle obhajuje?

Dr. Blaylock: To je samozřejmě pravda, jenomže všechny tyto typy glutamátu se vyskytují ve vázané formě. Nacházejí se v oligosacharidech, polysacharidech a v seskupeních aminokyselin. Glutamát za normálních okolností není volnou aminokyselinou. Pokud se glutamát ve vašem těle vyskytuje jako součást komplexního protein, vaše trávicí soustava ho absorbuje. V trávicí soustavě se nenacházejí téměř žádné volné aminokyseliny, pokud jíte jídla jako třeba rajčata. Hladina volných aminokyselin je tedy nulová; jsou totiž všechny absorbovány jako vázané aminokyseliny, které jsou pak rozloženy v játrech, ty je pak uvolní ve velice nízkém množství, se kterým si tělo lehce poradí. Nikdy nemělo dojít k tomu, aby se volné aminokyseliny v těle nacházely v tak vysokých koncentracích.

Když tyto aminokyseliny hydrolyzujete - nebo použijete kvasnicový extrakt nebo enzymy, abyste tyto různé proteiny rozložili na volné aminokyseliny - pak už nejsou přírodní. Vlastně jste uměle, nepřirozeným způsobem, uvolnili aminokyseliny, které jsou pak ve vaší trávicí soustavě absorbovány jako volné aminokyseliny, což způsobí, že hladina kyseliny glutamové ve vaší krvi výrazně stoupne, jak už jsem řekl, až 20násobně v některých případech dokonce 40násobně. Vaše hematoencefalická bariéra není schopna zvládnout tak vysokou hladinu glutamátu, protože ve své přirozené formě se glutamát v tak vysokých koncentracích nevyskytuje.

Hematoencefalická bariéra je proto schopna zvládnout pouze nižší hladinu glutamátu. Takže argument, že „Vždyť je to přírodní ingredience" je úplný nesmysl.

Mike: Zjistil jsem také, že mnoho výrobců o sobě říká, že vyrábí pouze přírodní produkty a potraviny podporující zdraví, ale ve skutečnosti se této filozofie nedrží, protože používají nežádoucí ingredience.

Dr. Blaylock: Samozřejmě, a všichni to skrývají za různé druhy dvousmyslných vyjádření.

07.03.2013

autor: přeložila Viktoria Kopecká
Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/